Onderwijskundig advies

Vanuit het hier en nu, met het juiste perspectief

MeerGlans denkt zowel in de ontwerp- als in de implementatiefase mee vanuit verschillende perspectieven: die van de student, de docent, de teamleider en de opleidingsmanager. Vanuit mijn ervaring denk ik mee vanuit de kern van het opleidings- of ontwikkelingsvraagstuk dat er speelt.

icon onderwijs

Ik kan ondersteuning bieden bij:

CURRICULUMONTWERP

Hoe vertaal je de eisen van een beroep en maatschappij naar een passend onderwijsaanbod? Hoe gaat het opleidingstraject er uitzien? Welke vakken zet je op het rooster? Hoe bereid je leerlingen of studenten voor op realistische beroepssituaties? Ik kijk samen met de inhoudsdeskundigen naar de best passende vormgeving van de opleiding. Alles binnen de regels en richtlijnen die de overheid voorschrijft.

STROOMLIJNEN PROCESSEN

In het onderwijs zijn veel verschillende mensen betrokken bij de uitvoering. Soms is het niet voor iedereen helder wie op welk moment welke verantwoordelijkheid heeft. Ik duik graag in deze processen en kijk wat er moet gebeuren, wie daarvoor de juiste persoon is en hoe we dit zo goed en praktisch mogelijk kunnen laten verlopen.

LEERMIDDELEN ONTWIKKELEN

Is er geen standaard leermiddel beschikbaar, maar heb je wel iets nodig voor je studenten of deelnemers? Heb je zelf materiaal ontwikkeld dat kritisch bekeken moet worden? Samen met een inhoudsdeskundige kijk ik – met mijn onderwijskundige blik – naar het materiaal om het tot een didactisch logisch geheel te maken.

EN OOK…

Verder kun je terecht voor:

  • Het opstellen van beroepscompetentieprofielen voor brancheverenigingen.
  • Het opstellen van opleidingsplannen.
  • Het uitwerken van instructieteksten en handleidingen.
  • Het opstellen of redigeren van documenten (OER-en, studiegidsen, student-informatie).
  • Het uitvoeren van interne audits.
  • De procesbegeleiding van bijeenkomsten.
  • Het voorzitten van vergaderingen of bijeenkomsten.

Maak een afspraak

Ik vind het leuk om te sparren over leren en kennis te delen. Neem gerust contact met mij op! 

 

Voorkeur 1e contact
Graag telefonisch
Liever via e-mail
Verzend

Mira meerglans

Mira met MeerGlans

Voor glans in je organisatie!

Ontdek hoe ik jou en je organisatie meer glans kan geven en maak vrijblijvend een afspraak voor kennismaking. Ik kom graag een keer langs om te bespreken wat ik kan betekenen.

Als je een steen verlegt, zal de stroom niet meer dezelfde zijn.